Co s sebou na dovolenou k moři

Dovolená se blíží. Destinace už je vybraná i zaplacená. Nyní přichází na řadu seznam, co s sebou na dovolenou k moři. Uděláte si kafe, vezmete tužku a papír a píšete. Hlavně na nic nezapomenout. Když jste u konce, zjistíte, že jste popsali dvě A4. Ale zároveň víte, že všechno se do zavazadla prostě nevejde. Poradím vám, jak ušetříte místo v kufru, a přitom vezmete spoustu zábavy pro vás i děti.

Samozřejmě záleží, jestli vyrážíte autem nebo letíte na all inclusive pobyt. Probereme ale to nejdůležitější, bez čeho se při dovolené u moře neobejdete.

Seznam si rozdělte na čtyři oblasti: drogerie a léky, doklady, oblečení a zábava.

Co s sebou na dovolenou k moři – drogerie a léky

Tato kategorie je životně důležitá, proto jí věnujte náležitou přípravu.

Sbalit musíte všechny léky, které pravidelně používají všichni členové rodiny. A nejen to, štěstí přeje připraveným, takže do lékárničky přidejte i léky proti bolesti a střevním potížím, gel na štípance, náplasti, desinfekce a teploměr.

Do drogerie a kosmetiky patří:

  • mýdla, šampony, sprchové gely – čím menší obal, tím lépe
  • kartáčky na zuby, zubní pasta
  • deodoranty, antiperspiranty, parfémy
  • líčidla
  • krémy na opalování a repelenty
  • brýle

Co s sebou na dovolenou k moři – doklady

Nezbytnou součástí výbavy jsou nejrůznější doklady – od osobních průkazů a pasů, přes platební karty, peníze, doklady o pobytu, pojištění apod.

V dnešní době ale většinu už máme v jedné jediné krabičce, kterou i tak nosíte neustále u sebe, a to mobilním telefonu. Takže jen přidejte nabíječku a je hotovo.

Co s sebou na dovolenou k moři – oblečení

Oblečení zabere poměrně dost místa, i když se stává, že po příjezdu z dovolené některé kusy zůstanou netknuté.

Ale raději více kusů od každého druhu, než mít na dovolené problém. Na druhou stranu – pokud nejedete úplně do samoty, nějaké to triko si koupit můžete a zbyde vám suvenýr z dovolené. Takže to s počtem nepřehánějte a volte rozumně. U dětí, a obzvlášť jsou-li ještě malé, je potřeba výbavu na dovolenou trochu naddimenzovat.

Začněte u spodního prádla, přes oblečení na pláž a končete u výletu.

Nezapomeňte na vhodnou obuv.

Co s sebou na dovolenou k moři – zábava

Jasně, jedete k moři, takže zábava zaručena i tak. Ale přece jen ne všechny baví nonstop střídat plavání v moři a dívání se do sluníčka na pláži.

Obzvlášť, pokud máte děti a potřebujete, aby si trochu odpočinuly. Sbalíte tedy hračky, knížky, karetní a deskové hry.

Navíc si na pláži musíte na něco lehnout, takže nezapomenete na plážové podložky nebo deky.

Sekce zábava zabrala spoustu místa. Co takhle to letos pojmout trochu jinak – sbalit plážovou podložku plnou her.

Dva tipy, jak ušetřit místo

Hledejte malá cestovní balení. Na trhu existuje nepřeberné množství variant, určitě si vyberete k vlastní spokojenosti. Oblíbené šampony a mýdla si přelijte do menších flakonků.

Porozhlédněte se po věcech, které plní víc než jednu funkci. Žhavou novinkou sezony 2024 je plážová podložka plná her. Získáte dvouvrstvou plážovou podložku o velikosti 190 x 120 cm s nepromokavou spodní stranou. Z vrchní strany snadno odfouknete písek, takže si z pláže neodnesete kilogram písku jako u fleecových dek.

plazova_podlozka_koberce_kobra

Největší výhodou je originální grafika v podobě her, které zabaví nejen děti, ale i dospělé. Nevadí, pokud s sebou zapomenete kameny na dámu nebo figurky na člověče, nezlob se. Na pláži se stačí porozhlédnout po kamenech nebo mušlích a hned si oživíte odpočinek a ještě uděláte odpoledne u moře nezapomenutelné.

Navíc ji využijete i na piknik a kempování. Nechte ji sbalenou v kufru auta, kde bude čekat na jakoukoliv příležitost, aby vám zpříjemnila pobyt s dětmi venku.

tlacitko_koupit